До НАБУ передали ще одну справу заступника мера Луцька

Читать на русском
Прокуратура Волинської області передала в Антикорупційне бюро справу про отримання хабара заступником мера Луцька.

Прокуратура Волинської області передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про отримання неправомірної вигоди заступником мера Луцька Олександром Рачковим за узаконення будівництва.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що заступник мера Луцька запропонував особі схему узаконення будівництва й висунув вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в розмірі 12 тисяч доларів. Передача зазначеної суми мала відбуватися в два етапи: $5000 до початку узаконення будівництва, а решта коштів – після того, як всі дозвільні документи, що стосуються здачі будинку в експлуатацію та реконструкції, будуть видані.

Крім того, Рачков також висунув вимогу про передачу грошових коштів у розмірі $5000 депутату Луцької міської ради Євгену Ткачуку за неперешкоджання останнім узаконення будівництва та реконструкції.

Також у межах цієї справи НАБУ на початку серпня провело обшук у приватному будинку Рачкова й вилучило два ноутбуки Dell Vostro 1540 Macbook Air A1465. Зазначена техніка визнана речовими доказами. В зв'язку з цим детективи просили суд накласти на ноутбуки арешт. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в заступника мера Луцька проводили обшуки. Також НАБУ отримало доступ до телефону Рачкова.

Раніше суд відпустив чиновника під особисте зобов'язання. Крім того, суддя наклав арешт на землю підозрюваного НАБУ заступника мера Луцька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: