У НАТО оцінили боротьбу з корупцією в Україні

Читать на русском
Керівництво НАТО пропонує Україні програму щодо запобігання корупції, яка передбачає роботу відразу за трьома напрямками.

Північноатлантичний альянс готовий допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

Як пише «Слово і Діло», про це на семінарі в Києві заявив заступник генсека НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альварогонсалес, повідомляє в четвер, 13 вересня, «Європейська правда».

У НАТО відреагували на ініціативу Порошенка щодо КонституціїРішення Бухарестського саміту про те, що Україна в майбутньому набуде членства, залишаються незмінними, зазначили в НАТО.

При цьому Альянс позитивно оцінює боротьбу з корупцією в Україні.

«Боротьба з корупцією – це непросте завдання, і я сподіваюся, ви це розумієте. Ваш уряд і ваша країна стикаються з багатьма проблемами на цьому шляху, і я хочу поаплодувати всім вам за те, що ви рухаєте вашу країну вперед», – сказав заступник генсека НАТО.

Водночас Альварогонсалес наголосив на необхідності створення чіткої структури підзвітності, прозорості та відкритості на всіх рівнях влади. Також він назвав корупцію «своєрідною гібридною загрозою» і звернув увагу на те, що «боротьба з нею вимагає нових підходів».

Альварогонсалес нагадав, що НАТО розробило для України керівні принципи й щороку проводить тренінги для військового та цивільного сектора.

Зазначається, що програма НАТО щодо запобігання корупції в Україні передбачає роботу в трьох напрямках. Це сприяння інституційним змінам у секторі безпеки, сприяння у формуванні політики, а також розвиток індивідуальних і лідерських якостей керівного складу та персоналу, який працює в структурах сектору безпеки та оборони.

Нагадаємо, з початку 2018 року в Україні затримали сім тисяч хабарників. Водночас за вісім місяців до бюджету надійшло лише 65,7 тисячі гривень, конфіскованих «за вчинення корупційного й пов'язаного з корупцією правопорушення».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: