У НАТО відреагували на ініціативу Порошенка щодо Конституції

Читать на русском
Рішення Бухарестського саміту про те, що Україна в майбутньому набуде членства, залишаються незмінними, зазначили в НАТО.

У НАТО твердо підтримують право України вільно обирати свій євроатлантичний шлях без зовнішнього втручання.

Як пише «Слово і Діло», рішення Бухарестського саміту про те, що Україна в майбутньому набуде членства, залишаються незмінними, зазначили в НАТО.

Про це заявив офіційний представник штаб-квартири Альянсу, повідомляє власний кореспондент Укрінформ в п'ятницю, 7 вересня.

«Ми тверді в нашій підтримці права України вирішувати своє власне майбутнє і зовнішньополітичний курс, вільно, без зовнішнього втручання», - зазначили в Альянсі.

У НАТО також наголосили, що Україна відновила свої євроатлантичні прагнення, а отже, рішення Бухарестського саміту про те, що держава в майбутньому набуде членства, залишаються незмінними.

Як повідомлялося, на початку тижня президент Петро Порошенко зареєстрував в парламенті проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Євросоюз.

Європейські депутати сприйняли ініціативу Порошенка без ентузіазму. В ЄС вважають, що у Києва є більш важливі завдання, ніж зміна Конституції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: