Поліція обшукує лісгоспи в Харківській області

Читать на русском
Лісгоспи підозрюють у незаконній вирубці дерев для подальшого збуту деревини підприємцям за заниженими цінами.

У Харківській області прокуратура спільно з поліцією проводить обшуки в лісових господарствах регіону та на підприємствах-контрагентах, які можуть бути причетні до незаконної вирубки дерев.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 13 вересня, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Україна – лідер із контрабанди лісу до ЄС. Що ми можемо зробити?До країн ЄС з України імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу. За словами прем’єра майже тисяча вагонів із лісом вийшли за межі України за останні тижні. Оцінили ситуацію експерти.

Зокрема, правоохоронці проводять слідчі дії в межах кримінального провадження, відкритого за статтею про зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

«За попередніми даними, в лісгоспах незаконно, без належних дозвільних документів, вирубували дерева, а потім збували їх підприємцям за заниженими цінами», – йдеться в повідомленні.

На цю мить уже проведені 28 обшуків на території шести лісових господарств, а також на переробних підприємствах і за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, під час яких були вилучені деревина й документація. Обшуки досі тривають.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон №5495, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за незаконне вивезення з України лісу та лісоматеріалів.

Крім того, з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу, й більше, ніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії разом узятих, йдеться в доповіді британської неурядової організації Earthsight, що вивчає проблеми незаконної вирубки лісів у всьому світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: