Суд обрав присяжних у справі про вбивство Вороненкова

Читать на русском
Шевченківський суд Києва 12 вересня відібрав присяжних у справі про вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Шевченківський суд Києва 12 вересня відібрав присяжних у справі про вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє «Судовий репортер», пише «Слово і Діло».

У прокуроратурі розповіли про новий проект Вороненкова, який він мав розпочати перед убивствомВороненков мав намір встановити роль та участь в анексії Криму та окупації Донбасу окремих посадовців Російської Федерації.

Присяжним ставили запитання щодо професійної діяльності та участі у виборах і політичних партіях. Прокурори й захист заявили відвід кандидатці в присяжні Марії Коцун, оскільки в січні 2019-го їй виповнюється 65 років, і з цього моменту вона не зможе виконувати свої обов’язки.

Ще одній кандидатці Інні Крамаренко захист заявив відвід, оскільки вона раніше представляла на виборах партії «Фронт змін» і «Наша Україна». Суд задовольнив відводи.

Із 5 присяжних автоматизована система суду визначить трьох основних та двох запасних.

Список присяжних: Наталія Пономарьова, Людмила Яковенко, Марія Процик, Євген Ніколаєв та Кучук Галина.

Вдова Вороненкова та його охоронець Олег Петров, які є потерпілими, 12 вересня до суду не прийшли й передали клопотання про проведення засідання за їх відсутності. Суд призначив наступне засідання на 21 вересня на 16:00.

Нагадаємо, Вороненкова вбили трьома пострілами 23 березня 2017 року в центрі Києві. Кілер та охоронець Вороненкова були поранені. Пізніше кілер, яким виявився громадянин України Павло Паршов, помер у лікарні.

Раніше суд продовжив арешт підозрюваним у справі Вороненкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: