Луценко розповів, що ГПУ робить стосовно замовника вбивства Вороненкова

Читать на русском
Луценко розповів, що Україна робить для притягнення до відповідальності замовника вбивства Вороненкова.
фото: Сегодня

Генпрокуратура повідомила про підозру в організації вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова кримінальному авторитету й екс-співмешканцю дружини убитого Володимиру Тюріну, і проситиме Росію про його екстрадицію та подаватиме в міжнародний розшук.

Про це на брифінгу за підсумками розслідування розповів генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наразі Тюріну, 58-го року народження, оголошена підозра в організації умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині – умисне вбивство з корисливих переконань, організація умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині – умисне вбивство, вчинене на замовлення, а також вчинення умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині за попередньою змовою групою осіб», – розповів він.

Генпрокурор уточнив, що Тюріну оголошена підозра, зокрема за ч. 3 ст. 27, п. 6, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 11, ч. 2 ст. 115, ч.3 ст. 27, п. 6, ч. 12 ст. 115 КК.

Луценко зазначив, що зараз Тюрін перебуває на території РФ, й ГПУ надішле туди запит про його екстрадицію. Водночас він не виключив, що підозрюваного доведеться подавати в міжнародний розшук і судити в заочному порядку в разі відмови Росії в його екстрадиції.

Також він зазначив, що не має інформації про те, яка сума була витрачена на організацію Тюріним вбивства Вороненкова.

Нагадаємо, 9 жовтня в ГПУ заявили про завершення розслідування у справі Вороненкова. За даними слідства, його замовником виступив підконтрольний ФСБ російський кримінальний авторитет і екс-співмешканець подружжя убитого Володимир Тюрін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: