Прокуратура завершила слідство щодо вбивства Вороненкова

Читать на русском
Прокуратура Києва завершила досудове розслідування в резонансному вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування в резонансному вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє столична прокуратура, пише «Слово і Діло».

Вдова Вороненкова прокоментувала результати розслідування щодо його вбивстваМаксакова поділилася своїми думками з приводу мотива свого першого чоловіка вбивати другого.

За її даними, після того, як із матеріалами справи ознайомляться сторони кримінального провадження, вона буде скерована до суду.

У прокуратурі розповіли, що під час слідства було повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам злочину.

«Їх дії кваліфіковані за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 ККУ (умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що учасники злочинної групи здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

У прокуратурі повідомили також, що двоє виконавців злочину наразі перебувають під вартою, матеріали щодо російського організатора Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину – уродженця Харкова Юрія Василенка та українця Ярослава Левенця – виділені в окреме провадження, яке ще триває. Всі троє зараз переховуються від слідства.

Як повідомлялося, екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова розстріляли 23 березня 2017 року біля готелю «Прем’єр Палас» у центрі Києва. Мотивом його вбивства, згідно з версією української прокуратури, стало поєднання вищих інтересів Росії та особистих мотивів замовника Володимира Тюріна.

ГПУ просить Росію екстрадувати організатора вбивства ВороненковаГПУ направила в РФ запит про надання міжнародної правової допомоги щодо проведення слідчих дій з російським громадянином Володимиром Тюріним, підозрюваним в організації вбивства депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Правоохоронні органи України оголосили в розшук російського «злодія в законі» Тюріна. У жовтні 2017-го генпрокурор Юрій Луценко розповів, що у справі Вороненкова трьом особам повідомили про підозру, а двох – затримали.

У квітні 2018 року вдова Вороненкова, колишній депутат Марія Максакова заявила, що їй періодично надходять погрози з Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: