У прокуроратурі розповіли про новий проект Вороненкова, який він мав розпочати перед убивством

Читать на русском
Вороненков мав намір встановити роль та участь в анексії Криму та окупації Донбасу окремих посадовців Російської Федерації.

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков планував розпочати збір та оприлюднення невідомих фактів щодо анексії Криму та окупації Донбасу, а також причетності до цього посадовців з РФ.

Про це повідомив прокурор Києва Роман Говда в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Вороненков планував на початку квітня 2017 року розпочати новий проект. Цей проект полягав у зборі та оприлюдненні досі невідомих фактів щодо анексії Криму та окупації Донбасу», – сказав він.

За словами очільника столичної прокуратури, Вороненков мав намір встановити роль та участь в анексії Криму та окупації Донбасу окремих посадовців Російської Федерації.

Розслідування резонансних вбивств: що заважає правоохоронцямМаксим Кречетов спробував з'ясувати, звідки Аваков узяв показники розкриття злочинів і чи варто чекати покарання замовників резонансних вбивств.

На думку слідства, цей запланований проект Вороненкова, а також переслідування його російськими спецслужбами за колись порушену ним кримінальну справу «Трьох китів» і його позицію щодо перебування російських військ на території України призвели до замовлення вбивства.

При цьому Говда зауважив, що слідство не знайшло людей, які стояли за державною позицією Росії у вбивстві Вороненкова.

«Наразі це неможливо конкретизувати. Ми не можемо проводити власних слідчих дій на території Росії в тих обсягах, щоб повністю розуміти роль у цьому вбивстві того чи іншого підрозділу Федеральної служби безпеки чи Головного управління розвідки Російської Федерації», – зазначив він.

Нещодавно вдова Вороненкова прокоментувала результати розслідування його вбивства.

Також повідомлялося, що суд РФ залишив майно Вороненкова під арештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: