Лавров виключив зустріч «Нормандського формату» після загибелі Захарченка

Читать на русском
Після загибелі лідера самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка не може йти й мови про зустріч лідерів четвірки «Нормандського формату» найближчим часом.

Після загибелі лідера самопроголошеної «ДНР» Олександра Захарченка не може йти й мови про зустріч лідерів четвірки «Нормандського формату» найближчим часом.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

Нормандська зустріч: чи нав’язуватиме РФ ідею референдумуСьогодні в Берліні відбудеться зустріч політдиректорів країн Нормандського формату щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«У нинішній ситуації неможливо розмовляти про найближчі зустрічі в «нормандському форматі», як цього хочуть наші європейські партнери», - заявив він.   За словами Лаврова, «це серйозна ситуація, яку потрібно проаналізувати».   «Ми цим зараз займаємося», - заявив глава МЗС РФ і додав, що вбивство Захарченка - «провокація України, спрямована на зрив Мінських домовленостей».

Нагадаємо, що на початку серпня Лавров заявляв, що нова зустріч в «нормандському форматі» може відбутися «за умови виконання попередніх домовленостей», маючи на увазі розведення сил і засобів в районі 3 населених пунктів на Донбасі.

Раніше міністр Павло Клімкін повідомив, що зустріч у Нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) на рівні політдиректорів запланована на вересень поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: