Росія скликає засідання Радбезу ООН щодо Сирії

Читать на русском
Ситуація навколо сирійської провінції Ідліб викликає підвищену увагу, зазначили в російському постпредстві при ООН.

Росія запросила проведення відкритого засідання Ради Безпеки ООН для обговорення підсумків саміту РФ, Ірану і Туреччини.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Интерфакс з посиланням на російське постпредство при цій організації в понеділок, 10 вересня.

США перекинули до Сирії морських піхотинців – ЗМІНа базі в Ет-Танфі перебувають близько 600 американських, британських і норвезьких військовослужбовців, а також представники спецслужб Йорданії.

Це зроблено «з урахуванням інтересу, проявленого деякими членами РБ до підсумків саміту», пояснив прес-секретар місії Федір Стржижовський. Він уточнив, що засідання запрошено на вівторок на 11:00 за часом Нью-Йорка (18:00 за Києвом).

«Наша позиція пояснюється тим, що ситуація навколо сирійської провінції Ідліб, де зараз зосереджені основні сили терористів, викликає підвищену увагу. Підтверджуємо, що продовження боротьби з терористами на території Сирії до їхньої повної ліквідації і звільнення від терористичного ярма цивільного населення залишається нагальним завданням для всього міжнародного співтовариства», - наголосив Стржижовський.

Нагадаємо, минулого тижня в Тегерані відбувся саміт РФ-Іран-Туреччина щодо Сирії. За його підсумками Іран і Туреччина заявили, що збережуть свою присутність в цій країні. А президент Росії Володимир Путін зазначив, що має «незаперечні докази» того, що «терористи здійснюють і готують різного роду провокації, в тому числі з використанням хімічної зброї».

Раніше в США заявили, що президент Сирії Башар Асад готується застосувати хімзброю в Ідлібі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: