ЗМІ з'ясували зміст «таємної директиви» ООН щодо Сирії

Читать на русском
ООН має намір брати участь у відновленні економіки Сирії тільки після того, як в країні відбудеться зміна влади.

ООН має намір брати участь у відновленні економіки Сирії тільки після того, як в країні відбудеться зміна влади.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в директиві, зміст якої опублікувала газета «Комерсант».

Згідно з документом, ООН «готова сприяти відновленню Сирії тільки після досягнення сторонами конфлікту угоди про політичний перехід влади».

У той же час зазначається, що організація продовжить надавати допомогу у відправці гуманітарної допомоги в Сирії. У країні планується створити «мінімальні умови для життя постраждалих від війни».

У серпні голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомляв, що ООН випустила секретну директиву, яка забороняє країнам-членам організації брати участь в проектах з відновлення Сирії.

«Тільки гуманітарна допомога, і більше нічого. Було висунуто умову, що тільки після досягнення прогресу в так званому політичному переході можна буде займатися відновленням Сірії», - пояснив дипломат.

Як повідомлялося, США розпочнуть виведення військ з території Сирії за двох умов - повний розгром терористичної організації «Ісламська держава» і прискорення Женевського процесу.

Міністр оборони Ірану Амір Хатамі під час візиту в Дамаск підписав зі своїм сирійським колегою Алі Абдаллахом Айубом угоду про взаємне військове і технічне співробітництво двох країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: