США перекинули до Сирії морських піхотинців – ЗМІ

Читать на русском
На базі в Ет-Танфі перебувають близько 600 американських, британських і норвезьких військовослужбовців, а також представники спецслужб Йорданії.

CША направили підрозділ морської піхоти в утримуваний західною коаліцією форпост Ет-Танф на південному сході Сирії після попередження Росії про підготовлюваний удар у цьому районі по ісламістських бойовиках.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Los Angeles Times із посиланням на представників Пентагону.

За їхніми даними, на базу очолюваної США коаліції з боротьби з ІДІЛ в Ет-Танфі, де ведеться підготовка сил помірної сирійської опозиції, перекинуто понад 100 морських піхотинців.

Наразі в Ет-Танфі, навколо якого американцями встановлена ​​50-кілометрова зона безпеки, перебувають близько 600 американських, британських і норвезьких військовослужбовців, а також представників спецслужб Йорданії.

Навчання сирійських повстанців проводять, зокрема, інструктори із 5-ї групи спеціального призначення армії США.

«Сполучені Штати не хочуть воювати з росіянами, урядовими силами Сирії або іншими угрупованнями, які надають підтримку Сирії у громадянській війні, - сказав офіційний представник Центрального командування підполковник Ерл Браун. - Однак США не збираються утримуватися від застосування необхідної і пропорційної сили для захисту американських військових, коаліції і партерів».

Напередодні повідомлялося, що сирійська і російська авіація бомбили Ідліб. Зокрема, були завдані удари по населених пунктах і позиціях збройної опозиції і супротивниках режиму президента Башара Асада.

Раніше в США заявили, що президент Сирії Башар Асад готується застосувати хімзброю в Ідлібі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: