Удар по Ідлібу: Радбез ООН збереться на засідання

Читать на русском
Відзначається, що авіаудар був нанесений через кілька годин після заяви президента США Дональда Трампа, в якому він застеріг Росію від необачно атаки на Ідліб.

Представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що в п'ятницю, 7 вересня, Рада Безпеки ООН проведе зустріч щодо ситуації в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Reuters.

Раніше, Сирійська обсерваторія з прав людини і джерело серед повстанців повідомили, що російські та сирійські літаки завдали удару по західному кордону Ідлібу. В результаті атаки загинули 13 мирних громадян.

«Це трагічна ситуація, і якщо вони хочуть продовжувати йти по шляху захоплення Сирії, вони можуть це зробити», - сказала Хейлі на прес-конференції, маючи на увазі уряд президента Сирії Башара Асада, а також його союзників із Росії та Ірану.

«Якщо буде використано хімічну зброю, ми точно знаємо, хто її буде використовувати», - зазначила постпред.

Відзначається, що авіаудар був нанесений через декілька годин після заяви президента США Дональда Трампа, в якій він застеріг Росію від необачної атаки на Ідлібу.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп в 2017 році вимагав від Пентагону ліквідувати президента Сирії Башара Асада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: