Макрон пообіцяв нові удари по Сирії

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в разі застосування сирійськими військовими хімічної зброї його країна розпчоне бойову операцію.

**Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в разі застосування сирійськими військовими хімічної зброї його країна розпчоне бойову операцію. **

«Ми продовжимо діяти таким чином, якщо побачимо нові підтверджені випадки застосування хімзброї», – заявив глава держави.

В ООН побачили кінець конфлікту в СиріїУ країні не залишилося жодного району, який потрапляв би під категорію захоплених. Бойові дії наближаються до завершення.

Макрон нагадав, що військові П'ятої республіки вже завдавали ударів по сирійській території, пише «Слово і Діло».

Президент додав, що очікує від Росії та Туреччини посиленого впливу на владу в Дамаску, щоб ті проявили прагнення до політичного врегулювання.

Раніше в Білому домі США заявили, що Пентагон і союзники завдадуть удару по Сирії, якщо підтвердиться, що її урядові сили застосовували хімічну зброю.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков застеріг США від необачних кроків у Сирії.

У квітні американці в співдружності з Британією та Францією вдарили по Сирії ракетами у відповідь на повідомлення опозиціонерів про «хіматаку» по Дамаску.

Сирія та Росія заперечували, що хімзброю застосували сили Башара Асада, й засудили удари, завдані Заходом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: