Пентагон назвав дві умови початку виведення військ США з Сирії

Читать на русском
США розпочнуть виведення військ з території Сирії за двох умов - повний розгром терористичної організації «Ісламська держава» і прискорення Женевського процесу.

США розпочнуть виведення військ з території Сирії за двох умов - повний розгром терористичної організації «Ісламська держава» і прискорення Женевського процесу.

З такою заявою у вівторок, 28 серпня, виступив глава Пентагону Джеймс Меттіс, передає «Слово і Діло».   Крім того, він заявив, що необхідно підготувати місцеві збройні сили, чим зараз займаються американські фахівці. Лише після цього Вашингтон готовий приступити до скорочення військової присутності в Сирії, передає ТАСС.

У квітні поточного року президент США Дональд Трамп заявив про бажання повернути американських військових на батьківщину. Він також зазначив, що військам США «повністю вдалося перемогти ІД в Іраку і Сирії», тим самим надавши послугу сусіднім країнам.

Збройний конфлікт почався в Сирії в березні 2011 року. За даними ООН, за цей час загинули 220 тис. людей. США і їх союзники з 2014 року проводять в Сирії і Іраку військову операцію по боротьбі з ІД без згоди офіційної влади САР і схвалення ООН. За чотири роки коаліція завдала близько 30 тис. ударів.

Міжсирійську переговори в Женеві під егідою ООН курирує спецпосланець ООН з питань Сирії Стаффан де Містура - вони ведуться з 2015 року. Останній, восьмий, раунд переговорів пройшов у грудні і був визнаний невдалим. За словами де Містури, він є «втраченою золотою можливістю», оскільки сторони не змогли ні про що домовитися.

Нагадаємо, Вашингтон готовий знову завдати удар по Сирії, якщо сирійська влада застосує хімічну зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: