Суд не побачив порушень в обвинувальному акті у справі Лавриновича

Читать на русском
Столичний райсуд розгляне обвинувачення колишньому міністрові юстиції часів президентства Віктора Януковича.

Суд визнав, що обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича відповідає вимогам КПК і може розглядатися судом.

Про це заявила колегія суддів Подільського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

10 вересня під час підготовчого засідання адвокат Євген Солодко заявляв клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Суд це клопотання не задовольнив.

Адвокат посилався на рішення Апеляційного суду Києва, який «знищив» позицію обвинувачення, коли 27 вересня 2017 року відпустив Лавриновича з-під варти, дійшовши висновку про відсутність обґрунтованої підозри. На думку захисника, обвинувачення пред'явлено неконкретне, також акт містить суперечності щодо фактичних обставин, нечітку правову кваліфікацію, обвинувачення не відокремлено щодо різних осіб. Солодко сказав, що майже рік прокуратура не проводила у справі жодних слідчих дій.

Прокурор Олексій Донський критику спростовував і говорив, що захист вдається до передчасної оцінки доказів. За його словами, адвокат Лавриновича маніпулює, вказуючи на той факт, що прокуратура не провела жодної слідчої щодо Лавриновича.

«Який сенс проводити слідчі дії з особою, яка на підставі ст.63 Конституції відмовляється від дачі показань?», – сказав Донський.

У відповідь Солодко назвав виступ прокурора «хамською скоромовкою» і підкреслив, що якщо той ще раз скаже про якісь маніпуляції з їх боку, то захист заявить про відвід прокурора.

Після виходу з нарадчої колегія суддів оголосила, що обвинувальний акт відповідає вимогам КПК, а формулювання обвинувачення, правова кваліфікація та фактичні обставини оцінюватимуться при розгляді справи по суті. А висновок Апеляційного суду про необґрунтованість оголошеної підозри не є підставою для повернення обвинувального акту.

Захист Лавриновича попросила про надання часу для підготовки, зокрема складання списку свідків. Суд клопотання задовольнив і оголосив перерву до 8 жовтня. Зараз стадія підготовчого засідання ще не завершена і обвинувальний акт до розгляду суд поки не призначив.

Нагадаємо, Лавриновичу збиралися змінити підозру.

Раніше суд випустив екс-міністра юстиції з СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: