Лавринович подав апеляцію на свій арешт

Читать на русском
Захист колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича оскаржила рішення суду, який обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 днів арешту.

Захист екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича оскаржив рішення суду, яким йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив син і адвокат екс-міністра Максим Лавринович в інтерв'ю «Українським новинам», передає «Слово і Діло».

«Подана сьогодні апеляційна скарга», - сказав він.

Справа Саакашвілі: чи можливий арешт і за яких умовПравоохоронні органи заявили про те, що всі учасники незаконного перетину кордону нестимуть відповідальність. Двоє активістів уже заарештовані. Чи загрожує арешт винуватцю інциденту, розповіли експерти.

Також, як стверджує Максим Лавринович, захист подав заяву в прокуратуру про притягнення до кримінальної відповідальності прокурора і слідчого за завідомо незаконне притягнення екс-міністра до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід екс-міністрові юстиції Олександру Лавриновичу у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Раніше Генеральна прокуратура повідомила про підозру в захопленні влади екс-президента Віктора Януковича і екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

ГПУ звинувачує їх у тому, що вони у 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст до редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту і уряду.

31 серпня суд призначив Лавриновичу заставу трохи більше 1 млн гривень.

Нагадаємо, 15 вересня суд обрав запобіжний захід Лавриновичу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: