Лавриновичу змінять підозру

Читать на русском
Екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу буде змінено підозру в рамках кримінального провадження по так званому конституційному перевороту в Україні в 2010 році.

Екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу буде змінено підозру в рамках кримінального провадження по так званому конституційному перевороту в Україні в 2010 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію начальника департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка у вівторок 21 листопада на брифінгу в Києві.

«Що стосується підозри колишньому міністру юстиції Лавриновичу. Розслідування в даний час наближається до завершення», - повідомив він.

Він назвав «м'яко кажучи, цікавим» рішення Апеляційного суду про скасування Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Горбатюк нагадав, що в даному рішенні суду вказується, що підозра не є обґрунтованою.

«Ми звернулися за поясненнями в Апеляційній суд, щоб вони пояснили, що мали на увазі, тому що з викладеного незрозуміло - вони взагалі не бачать складу злочину або не бачать достатніх доказів», - сказав керівник департаменту.

Разом з тим, він повідомив, що з урахуванням цього зауваження Апеляційного суду прокуратурою зараз змінено повідомлення про підозру Лавриновичу, яке ще має бути узгоджено керівництвом ГПУ, так як екс-міністр юстиції є адвокатом за посадою.

У свою чергу, присутня на брифінгу заступник генпрокурора Анжела Стрижевська запевнила, що «це буде зроблено в найкоротший термін».

Вона додала, що мова йде про уточнення підозри Лавриновичу. За її словами, своїм рішенням Апеляційний суд підставив під сумнів зібрані докази. «Ми стоїмо перед тим, що нам треба уточнити підозру і в цьому напрямку робота проводиться з урахуванням рішення Апеляційного суду», - сказала Стрижевська.

Нагадаємо, що 6 вересня ГПУ повідомила про підозру Януковичу і Лавриновичу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: