ГПУ призупинила розслідування справи «агентів» НАБУ

Читать на русском
У Генпрокуратурі направляли запит про міжнародну допомогу, тому призупинили слідство в справі агентів НАБУ.

Генеральна прокуратура призупиняла розслідування кримінального провадження за підозрою «агентів» і керівника підрозділу детективів НАБУ в підбурюванні до отримання хабара колишню першу заступницю голови Державної міграційної служби Діну Пімахову.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Постанову про призупинення розслідування виніс 26 липня прокурор Генпрокуратури Василь Мальований. Зазначене рішення прокурор ухвалив у зв'язку з виконанням запиту про міжнародну правову допомогу. За його словами, під час розслідування виникла необхідність встановлення або спростування факту представництва «агентом» НАБУ Сергієм Тітенковим інтересів інвестиційної компанії з Об'єднаних Арабських Еміратів Mubadala Investment Company при відносинах із Пімаховою.

Своєю чергою адвокат другого «агента» й підозрюваної в цій справі Катерини Сікорської подав скаргу на цю постанову. Він вказав, що Тітенков під час допиту в ГПУ повідомляв про вигаданість цих даних.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що адвокат Сікорської спростував доводи прокурора, а рішення про призупинення досудового розслідування було ухвалене передчасно. За його словами, відомості, які сторона обвинувачення прагне отримати при виконанні процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва, можна отримати від НАБУ. Тому суддя задовольнив скаргу й скасував постанову прокурора.

Як відомо, в цій справі, крім двох «агентів» НАБУ, також підозрюється керівник другого підрозділу детективів Нацбюро Борис Індиченко.

Нагадаємо, 29 листопада 2017 року ГПУ спільно із СБУ затримала агента НАБУ Тітенкова за підозрою в провокації хабара. Пізніше в ГПУ підтвердили обшуки в Сікорської. Також про обшуки в своїх працівників розповів директор НАБУ Артем Ситник.

Своєю чергою НАБУ звинуватило СБУ та ГПУ в зриві спецоперації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: