«Глушилки» від пропаганди. На Донбасі встановили спецтехніку

Читать на русском
У зоні проведення антитерористичної операції, уздовж лінії розмежування, встановили спеціальні радіопередавачі, які блокують російське пропагандистське мовлення на Донбасі.

У зоні проведення антитерористичної операції, уздовж лінії розмежування, встановили спеціальні радіопередавачі, які блокують російське пропагандистське мовлення на Донбасі.

Про це під час наради з питань протидії інформаційній агресії РФ в четвер заявив президент Петро Порошенко, пише «Слово і Дело».

Карта АТО: ситуація на сході України на 19 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 19 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його словами, важливим елементом гібридної війни Росії проти України є не тільки військові дії і економічний тиск, а й поширення пропаганди і фейковий новин.

«Ми не можемо бути тут безпечними, треба підготувати відповідну реакцію з боку української держави на такі загрози і виклики, які ми сьогодні бачимо. В першу чергу цей «отрута» діє з окупованої території, зі сходу нашої країни», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що для того, щоб запобігти поширенню антиукраїнського мовлення на території Донецької та Луганської областей, а також у Харківській і Запорізькій, були розроблені і встановлені вздовж всієї лінії розмежування спеціальні радіопередавачі, які блокують російські ЗМІ.

Порошенко уточнив, що радіопередавачі дозволять поліпшити сигнал для українських мовників, які «щеплені» від російської пропаганди.

Боротьба з пропагандою РФ: Клімкін підтримав ідею МакронаУ Міністерстві закордонних справ України підтримують ідею президента Франції Еммануеля Макрона про боротьбу з фейковими новинами і пропагандою.

Глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, генерал Леонід Євдоченко продемонстрував як працює система, зазначивши, що з запуском даної системи під «інформаційний захист» потрапляють українці, які проживають в 150 населених пунктах Донбасу.

Він пояснив, що система блокує аналогові, цифрові телевізійні сигнали, що надходять з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, зокрема, блокується понад 40 каналів російського і сепаратистського телебачення.

Підсумовуючи Порошенко додав, що зараз ще потребує детального вивчення питання, як за допомогою соцмереж і інтернету протидіяти російської агресії, зберігаючи свободу слова. Також він подякував іноземних партнерів, які надали обладнання, зазначивши, що це так само важливо, як і передача Україні летального зброї.

Нагадаємо, в штабі АТО звинувачують у закритті фільтрувальної станції бойовиків.

Раніше стало відомо, що українських школярів навчать, як розрізняти фейковий новини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: