Стець розповів, чому в прифронтових містах транслюється пропаганда з РФ

Читать на русском
Мінстець заявив, що для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових зонах потрібно звільнити Донецьк і Луганськ.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових зонах потрібно звільнити Донецьк і Луганськ.

Про це він розповів у інтерв'ю «ЛІГА. Новини», повідомляє «Слово і Діло».

«Для того, щоб відновити там мовлення, потрібно звільнити Луганськ і Донецьк. Не секрет, що найбільші вишки з найпотужнішими передавачами в тому регіоні розташовані в Луганську та Донецьку. Можна побудувати свої нові вишки, ми подали такий проект на розгляд Кабміну, але давайте скажемо відверто, що навіть у разі позитивної резолюції побудувати їх за місяць-два не вийде», – зазначив Стець.

За його словами, наразі Мінінформполітики намагається за рахунок коштів донорів та їхніх аналогових передавачів охопити прифронтові зони, але потужності все одно не вистачає через рельєф місцевості.

«Максимум, що ми можемо зробити в цій ситуації, ми робимо. Якщо подивитися звіти щодо встановлення українського телерадіомовлення на Донбасі, то ви побачите успішні спроби Міністерства отримати техніку та обладнання (аналогові передавачі) в наших партнерів – США, Литви та Польщі – на безоплатній основі», – заявив міністр.

Стець додав, що вже 25 таких передавачів встановлені на лінії розмежування, але покрити всю територію українським сигналом вони не можуть. Як додав міністр, внесений проект дозволить виділити кошти (від 2 до 20 млн гривень) на будівництво нових вишок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: