Російська пропаганда активно діє в Україні три роки – експерт

Читать на русском

Проросійська пропаганда в Україні активно поширюється впродовж останніх трьох років.

Про це заявив президент Української PR-Ліги Андрій Ротовський.

«Тому реакція Заходу на окупацію Криму також була в планах Путіна, він це передбачив», - заявив він.

За його словами, процес анексії в інформаційному плані має три стадії. «Тотальна пропаганда, інформаційна диверсія та психологічна війна. Зараз триває серединна фаза», - зазначив Ротовський.

На думку експерта, для запобігання продовження інформаційних атак зі сторони Росії, потрібно провести кілька важливих заходів. «Перше, це створення структури, яка буде відловлювати інформаційні атаки. Друге – застосування превентивних заходів для відсторонення атак», - пояснив Ротовський.

Водночас, заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар зазначила, що в ситуації, що склалася, дуже важливо діяти в правовому полі, щоб не підбурювати протестні настрої та не провокувати Росію на додаткову агресію. «Так, російські телеканали держава може відімкнути лише в разі введення надзвичайного стану. Також в світі значно зросла кількість критичних статей щодо політики Росії у відношенні до України. Ми зараз можемо стверджувати, що тактика мирного спротиву максимально подіяла на позиціонування кримського питання в світі», - заявила вона.

Також Сюмар надала статистичні дані, які свідчать, що плани Росії з систематичного фінансування відповідних структур для формування громадської думки провалилися не лише у світі, а й в Росії. «Лише 15% росіян підтримують втручання Росії в Україну», - зазначила вона.

Також статистика показує, що об’єднуватися в одну державу не хочуть ні українці, ні росіяни.

На питання, чи буде надалі працювати в РНБО одіозна фігура з попередньої влади – Ренат Кузьмін, Сюмар зазначила, що його звільнять найближчим часом, оскільки такої можливості не було через те, що Кузьмін перебував у відпустці.

Раніше екс-міністр МЗС Володимир Огризко назвав дієві заходи для припинення агресії Росії.

В свою чергу, Юлія Тимошенко заявила, що заяви Путіна про антиконституційний переворот в Україні – це відчайдушна спроба Путіна утримати в Україні свій вплив і свою владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: