Порошенко підписав важливий закон про мовлення в зоні АТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО й прикордонних районах України.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО й прикордонних районах України.

Про це повідомляється на сайті глави держави у вівторок, 9 січня, пише «Слово і Діло».

Як наголошується в повідомленні, мета закону – забезпечити безперервність мовлення телерадіоорганізацій і трансляції їхніх програм для населення через запровадження механізму прискореної видачі тимчасових дозволів на мовлення на територіях, найбільш вразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу.

Як повідомлялося, 7 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект №6565 у другому читанні та в цілому.

Документ передбачає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зможе видавати на позаконкурсній основі дозвіл на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення до 1 року. Територіями з особливим режимом мовлення визначено райони, які межують з окупованою територією України на Донбасі та в Криму.

Видача дозволу здійснюватиметься на безоплатній основі. Згідно із законопроектом, порядок видачі, анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за дотриманням законодавства під час такого мовлення визначатиме Нацрада.

Крім того, документ передбачає, що на території з особливим режимом мовлення може бути відкладений перехід на цифрове мовлення й продовжене аналогове.

Закон набуде чинності через місяць після публікації, за винятком деяких положень, які набувають чинності наступного дня після публікації.

Нагадаємо, влітку українське радіо почало мовлення на території ОРДЛО.

Як відомо, в січні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала дозвіл на мовлення з міста Часів Яр Донецької області на територію проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: