США передадуть Україні патрульні катери

Читать на русском
Флот Військово-морських сил Збройних сил України поповнять нові бойові одиниці, в тому числі патрульні катери від партнерів зі США.

Флот Військово-морських сил Збройних сил України поповнять нові бойові одиниці, в тому числі патрульні катери від партнерів зі США.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр оборони генерал армії Степан Полторак під час церемонії, присвяченій Дню ВМС України в Одесі у неділю, 1 липня.

«У 2018 році ВМС знайдуть бойові можливості, буде сформовано командування морських сил, командування морської піхоти, ми повинні завершити формування другої бригади морської піхоти. Цього року, крім тих катерів, які тільки що ввели в бойовий склад, ми очікуємо отримання патрульних катерів від наших партнерів зі США», - сказав Полторак.

Він також додав, що має бути завершено будівництво десантно-штурмових катерів, продовжена робота з будівництва корвета, а також із розроблення і будівництва артилеристських броньованих катерів.

Як підкреслив міністр оборони, 2018 рік буде непростим для ВМС, як і для всього сектора безпеки й оборони Збройних сил України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми всі разом поставили перед собою амбітні завдання - вступ до Євросоюзу і до НАТО. Закон, прийнятий Верховною Радою, про національну безпеку є дуже потужним сигналом і свідченням незворотності реформ, які відбуваються в секторі безпеки й оборони. Незворотності нашого шляху, який ми вибрали для себе, - шляху демократичного суспільства», - підкреслив Полторак.

Нагадаємо, із 2015 року Україна повернулася до святкування Дня Військово-морських сил Збройних сил в першу неділю липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: