У Києві спустили на воду новий бронекатер «Гюрза-М» для ВМС України – фото

Читать на русском

Судно призначене для несення бойовий вахти в прибережній морській смузі і боротьби з малорозмірними судами супротивника.

На київському заводі «Кузня на Рибальському» був спущений на воду новий малий артилерійський катер типу «Гюрза-М».

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передає «Слово і Діло».

«Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко під час урочистого спуску на воду катери зазначив, що поповнення катерного складу флоту зміцнить обороноздатність нашої держави і посилить захист країни на морскогм напрямку», - вказується в повідомленні відомства в Facebook.

Відзначається, що катер «Гюрза-М» повністю броньований, має на озброєнні гармату, кулемет і ракетні комплекси. Судно призначене для несення бойової вахти в прибережній морській смузі, патрулювання, охорони водних рубежів, боротьби з малорозмірними судами супротивника, захисту берегових стаціонарних і плавучих об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання.

В грудні минулого року на морському полігоні поблизу Одеси завершилися випробування бронекатерів «Бердянськ» і «Аккерман» - двох перших катерів проекту 58155 «Гюрза-М». Повідомлялося, також про будівництво ще чотири катерів цього типу.

Раніше, Володимир Омелян нагородив екіпаж катера, який дав відсіч російському судну.

Нагадаємо, в Україні зазнали новітній ракетний комплекс «Корсар».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: