Трамп порушить в Радбезі ООН питання хімзброї

Читать на русском
Трамп в рамках участі в засіданні Ради Безпеки ООН має намір обговорити питання нерозповсюдження зброї масового знищення.

Президент США Дональд Трамп має намір на засіданні Ради Безпеки ООН, головою якого він стане, поушити тему поширення зброї масового ураження.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило в п'ятницю, 7 вересня, постійне представництво США при ООН в Twitter.

ЗМІ з'ясували зміст «таємної директиви» ООН щодо СиріїООН має намір брати участь у відновленні економіки Сирії тільки після того, як в країні відбудеться зміна влади.

Зазначається, що «поширення такої зброї загрожує занадто багатьом невинним громадянам, на що вказують останні події».

«В ході засідання Ради Безпеки президент торкнеться теми поширення зброї масового ураження, в тому числі хімічної, біологічної та ядерної зброї, а також балістичних ракет», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, постпред США при ООН Ніккі Хейлі оголосила про плани провести 26 вересня засідання Радбезу ООН під головуванням Трампа, присвячене іранському питанню.

Президент Росії Володимир Путін, президент Ірану Хасан Роухані і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган ухввалили спільну декларацію за підсумками саміту щодо Сирії, який пройшов у Тегерані в п'ятницю, 7 вересня.

Раніше в США заявили, що президент Сирії Башар Асад готується застосувати хімзброю в Ідлібі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: