Україна звернеться в ОЗХЗ через викиди в Криму

Читать на русском
МЗС готує пакет документів до експертної оцінки події на заводі Кримський титан для передачі в міжнародну організацію.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна передасть звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з приводу хімічних викидів і забруднення повітря в Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 8 вересня, повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає 5 канал.

Хімаварія в Армянську: на Херсонщині провели екстрені збориВід токсичних викидів на заводі Титан на півночі окупованого Кримського півострова потерпають мешканці Херсонщини.

Беца зазначила, що МЗС збирає у компетентних органів всю інформацію, необхідні матеріали і докази хімічного викиду в Криму.

«Звичайно, ми засуджуємо всі ці дії і нам потрібен для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх - я думаю, це буде найближчим часом - ми відразу передамо це в Організацію із заборони хімічної зброї», - підкреслила прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Пізніше було встановлено, що наявність хімічних речовин в повітрі пов'язана з викидами з заводу Титан.

Через небезпечні викидив Криму на півдні Херсонської області отруїлися 37 прикордонників.

Напередодні повідомлялося, що в Херсонській області забруднення повітря не виявлено. Про це оголосив МОЗ за підсумками лабораторних досліджень повітря, ґрунту й води.

Пізніше стало відомо, що влада Херсонської області вирішила закрити деякі школи та дитсадки в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією на заводі «Кримський титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: