Комітет Ради підтримав зміни до Конституції щодо НАТО

Читать на русском
Комітет ВР підтримав президентський законопроект зі змінами до Конституції щодо закріплення курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав президентський законопроект зі змінами до Конституції щодо закріплення курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Рішення одностайно ухвалили на засіданні комітету 5 вересня, пише «Слово і Діло».

Україна закріпить курс на ЄС і НАТО в Конституції. Чи допоможе це євроінтеграції?Президент зареєстрував у Раді поправки до Конституції. Зміни внесуть до статей 85, 102, 116, а також до преамбули Основного закону.

«Одинадцять «за». Одноголосно. Зафіксуйте це», – оголосив голова комітету Сергій Пашинський.

Він нагадав процедуру ухвалення змін до Основного закону України: «Суб’єкт законодавчої ініціативи вніс законопроект, ми зараз даємо висновок і в залі, дуже сподіваюся, що отримуємо 226 голосів. Потім цей проект іде до Конституційного суду. Якщо він отримує висновок КС, на наступній сесії він вноситься до зали й потребує 300 голосів».

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України до НАТО та Європейського Союзу.

Згідно з документом, у статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить «визначення засад внутрішньої та зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням, що «президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно з яким Кабінет міністрів «забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінювалось українське законодавство щодо співпраці з НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: