Віце-прем'єр з євроатлантичної інтеграції прокоментувала пропозиції змін до Конституції

Читать на русском
Віце-прем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе в ексклюзивному інтерв'ю Слову і Ділу повідомила, що підтримує пропозиції президента про внесення правок до Конституції.
Слово і Діло

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю «Слову і Ділу» прокоментувала наміри президента Петра Порошенка внести зміни до Конституції щодо закріплення позицій членства України в НАТО та Євросоюзі.

Чи потрібно змінювати Конституцію заради курсу на ЄС і НАТО?Президент зареєстрував у Раді поправки до Конституції. Зміни внесуть до статей 85, 102, 116, а також до преамбули Основного закону.

На думку віце-прем’єра, такий крок є правильним, оскільки українці чітко визначили свій європейський шлях ще під час Революції Гідності.

Климпуш-Цинцадзе навела приклад Литви, яка відразу закріпила європейський напрямок розвитку в конституційних законах. Саме це, за її словами, дозволило литовцям не допустити повернення комуністичного режиму після відновлення незалежності.

«Точно розумію, що боротьба «проти» (відповідних змін до Конституції – ред.) також буде достатньо запеклою й ми будемо зараз наражатися на велику кількість якихось технічних пояснень, чому це неможливо. Будемо чути про те, що «нас ніхто не чекає» або «така складна ситуація всередині чи то Європейського Союзу, чи то НАТО», – зазначила Климпуш-Цинцадзе. Віце-прем’єр міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції сподівається, що волі політичних сил, які присутні в парламенті, вистачить, щоб зафіксувати зміни в українській Конституції.

Повну версію інтерв’ю Іванни Климпуш-Цинцадзе читайте сьогодні на аналітичному порталі «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: