До НАБУ передали справу про розтрату коштів ДП ​​зі складу «Укроборонпрому»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчають контракти конструкторського бюро зі складу Укроборонпрому на предмет розтрати.

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактом можливої ​​розтрати 2,67 мільйона гривень державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як випливає з матеріалів клопотання, 22 грудня 2015 року між КБ «Артилерійське озброєння» та ТОВ «Компанія Пром-Технологія» укладений договір на поставку підстанції з лічильником і трансформатором, а також розподільних шаф кількістю 22 штуки. З матеріалів довідки за результатами контролю окремих питань фінансово-господарської діяльності КБ «Артилерійське озброєння» випливає, що в паспорті на трансформаторну підстанцію виробником значиться ТОВ «Кам'янецькі трансформаторні підстанції». Прийом і випробування виробу засвідчені печаткою ТОВ «Кам'янецькі трансформаторні підстанції» та підписом відповідальної особи й датовані 21 січня 2016 року.

Крім того, в червні 2016 року Головним управлінням Державної фіскальної служби України в Києві проведена документальна позапланова виїзна перевірка КБ «Артилерійське озброєння» з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ «Компанія Пром-Технологія» за грудень 2015 року. В акті перевірки зазначено, що за даними «Єдиного реєстру податкових накладних», не встановлений постачальник, який справив товар, зокрема трансформаторну підстанцію та шафи, або мав необхідні умови виробництва. Згідно з даними ІС «Податковий блок», кількість працюючих у компанії «Пром-Технологія» становить 1 особу.

Таким чином, у результаті проведення посадовими особами КБ «Артилерійське озброєння» господарських операцій із закупівлі трубної заготовки з отвором зі сталі кількістю 150 штук у ТОВ «Торговий дім «Укрспецпром» і трансформаторної підстанції з лічильником і трансформатором, а також 22 розподільних шаф у компанії «Пром-Технологія», державі в особі КБ «Артилерійське озброєння» могло бути завдано шкоди на суму 2,67 млн ​​грн. Це може свідчити про наявність у діях посадових осіб КБ «Артилерійське озброєння» ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 5 ст. 191 КК України.

У зв'язку з цим детективи НАБУ просили доступ до документів компанії «Пром-Технологія» та конструкторського бюро «Артилерійське озброєння». Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння коштами «Миколаївоблтеплоенерго».

Раніше до Бюро також передали справу про незаконну передачу землі в Київській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: