Гройсман розповів, як оновити озброєння та збільшити зарплату військовим

Читать на русском
Оборонний бюджет на 2019 рік може бути до 201 мільярда гривень. Гройсман вважає, що це дасть можливість не лише оновити озброєння, але й збільшити зарплату військовим.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує підвищити оборонний бюджет на наступний рік до 201 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у Twitter.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

Зокрема, Гройсман повідомив, що вчора на засіданні Ради національної безпеки і оборони запропонував збільшити оборонний бюджет на 2019 рік на 23 мільярди гривень порівняно з поточним роком – до 201 мільярда гривень.

«За ефективного використання такий бюджет дає можливість не лише оновити озброєння, але й збільшити зарплату нашим військовим», – додав він.

Нагадаємо, напередодні РНБО ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. Зазначимо, на потреби сектора безпеки і оборони України буде спрямовано більш ніж 5% ВВП. Крім того, РНБО затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського та Чорного морів. Ідеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі.

Раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що достатнє матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців має бути пріоритетом для держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: