РНБО ухвалила основні параметри оборонного бюджету-2019

Читать на русском
Рада національної безпеки і оборони України затвердила основні параметри оборонного бюджету України на 2019 рік.

Рада національної безпеки і оборони України затвердила основні параметри оборонного бюджету України на 2019 рік, у цілому на потреби сектора нацбезпеки і оборони буде спрямовано понад 5% ВВП.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, пише «Слово і Діло».

«Одним із найважливих пріоритетів бюджету на наступний рік за дорученням президента України визначено істотне збільшення грошового забезпечення військовослужбовців», - зазначає секретар РНБО.

За його словами, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік - виконання заходів із розробки, підготовки виробництва і закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема, сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, крилатих ракет), посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил Збройних сил України.

Раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що достатнє матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців має бути пріоритетом для держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: