Турчинов назвав розмір оборонного бюджету на 2019 рік

Читать на русском
На оборонний сектор, згідно з прогнозом Кабінету міністрів, буде виділено близько 200 мільярдів гривень.

Наступного року оборонний бюджет України становитиме близько 200 мільярдів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час наради щодо формування оборонного бюджету на 2019 рік.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов заявив, що в кожній області буде створена бригада територіальної оборониСказано 26 червня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Турчинов повідомив, що згідно з прогнозом Кабінету міністрів, ВВП на 2019 рік становитиме 3,9 трильйона гривень, тому «фінансування сектора безпеки і оборони України, яке має бути не менш ніж 5% від ВВП, становитиме близько 200 мільярдів гривень».

«Дохідна частина оборонного бюджету має формуватися лише з реальних, обґрунтованих надходжень», – підкреслив він.

За його словами, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановані розробка та закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння, артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів і продуктів спеціальної хімії. Також заплановані посилення системи протиповітряної оборони держави й можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ, реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів із розвитку та модернізації спецзв'язку й захисту інформації, сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

«Одним із пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, перш за все підвищення їхнього грошового забезпечення, що є необхідним для збереження професійного ядра Збройних сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», – підкреслив Турчинов.

Він додав, що після завершення формування оборонного бюджету він буде затверджений на засіданні РНБО й переданий до Кабінету міністрів.

Раніше в Генштабі заявили, що в 2019 році Збройним силам України необхідне фінансування на рівні щонайменше 112 млрд грн. Це більше за витрати в 2018 році майже на мільярд доларів.

Нагадаємо, в Міноборони визначилися з датою підвищення зарплат військовим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: