Князєв розповів подробиці вибуху в Умані

Читать на русском
Хасиди повернулися. Вибух в Умані, який стався рік тому, організувала спецслужба іноземної держави. Князєв поговорив із послом Ізраїлю в Україні.

Вибух в Умані, який стався торік, організувала спецслужба «ворожої іноземної держави», затримані правопорушники вчинили загалом 11 терактів.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на зустрічі з послом Ізраїлю в Україні Джоелом Ліоном і начальником Головного управління з охорони громадського порядку Міністерства громадської безпеки та поліції Ізраїлю Алоном Леваві, пише «Слово і Діло».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий має намір зберегти руїни синагоги "Золота роза"Сказано 8 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Архів

Розповідаючи про результати розслідування вибуху, який стався у вересні 2017 року неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів у місті Умані, Князєв сказав: «У результаті проведеної роботи ми знайшли тих, хто скоїв цей злочин. Наші припущення, що саме спецслужба ворожої іноземної держави організувала цей теракт руками громадян України, підтвердилися».

Керівник української поліції заявив, що правопорушники, яких встановили та затримали українські поліцейські, вчинили 11 терористичних актів. За його словами, затримані дали свідчення щодо вчинення кількох протиправних дій, зокрема нанесення образливих написів на синагогах у Львові та Одесі. Також саме вони причетні до факту, коли в храмі на місці паломництва в Умані була виявлена голова свині, сказав Князєв.

«Це було в різний час і в різних регіонах держави. Але всі правопорушення ґрунтувалися виключно на розпалюванні міжетнічної та міжконфесійної ворожнечі й мали на меті показати світу, що ми начебто не здатні гарантувати безпеку людям», – заявив він.

Князєв запевнив, що в умовах гібридної війни українські поліцейські докладають максимум зусиль, щоб паломники були в безпеці.

Посол Ізраїлю повідомив, що, за інформацією від туристичних агенцій та авіакомпаній, в Україну мають прибути від 50 до 80 тисяч паломників.

Для допомоги ізраїльським громадянам на місці буде відкрите консульство.

Нагадаємо, щороку в Умані проходить паломництво євреїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій в хасидському юдаїзмі), на могилу свого духовного лідера – цадика Нахмана.

На період святкування Нового року (Рош Гашана) за юдейським календарем в Умані ДСНС перейшла на посилений варіант несення служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: