Рош Гашана: рятувальники перейшли на посилений варіант несення служби

Читать на русском
У місцях проведення святкових заходів на території меморіального комплексу, а також у місцях компактного проживання паломників організоване чергування п'яти стаціонарних постів.

На період святкування Нового року (Рош Гашана) за юдейським календарем в Умані ДСНС перейшла на посилений варіант несення служби.

Про це повідомляє прес-служба відомства в Черкаській області, пише «Слово і Діло».

4 вересня рятувальники Уманського районного відділу розгорнули спеціальний наметовий табір, на території якого сконцентрована техніка та особовий склад зведеного аварійно-рятувального загону. До складу цього угруповання входять 108 рятувальників і 24 одиниці спеціальної та пожежно-рятувальної техніки.

До складу загону також увійшли фахівці відділення водолазних рятувальних робіт, групи піротехнічних робіт, відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту й медичної служби з аварійно-рятувального загону спецпризначення управління. Сформований додатковий резерв особового складу та техніки.

У місцях проведення святкових заходів на території меморіального комплексу, а також у місцях компактного проживання паломників організоване чергування п'яти стаціонарних постів. Також під час руху паломників автодорогами Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка та Київ-Одеса безпеку гарантуватимуть спеціально залучені фахівці та техніка з пожежно-рятувальних підрозділів Житомирської та Чернігівської областей.

Разом із тим зі спеціального авіаційного загону ДСНС на час свят планується залучення медичного єврокоптера. Станом на ранок 5 вересня для святкування Нового року до Умані вже прибули 3 тисячі 479 паломників-хасидів, з яких 473 дітей і 8 жінок.

Нагадаємо, щороку в Умані проходить паломництво євреїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій у хасидському юдаїзмі), на могилу свого духовного лідера – цадика Нахмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: