За чотири дні до Умані з’їхалося майже 19 тисяч хасидів

Читать на русском
Наразі до міста Умань Черкаської області приїхало близько 19 тисяч паломників-хасидів. Масовий приїзд хасидів до Умані почався чотири дні тому.
Фото: varlamov.ru

Наразі до міста Умань Черкаської області приїхало майже 19 тисяч паломників-хасидів.

Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначимо, що хасиди почали приїжджати до Умані почався чотири дні тому. Вони приїжджають з Ізраїлю, США, Франції, Великої Британії, Чилі, Аргентини та Єгипту.

Антон ЯценкоНародний депутат України
Яценко пообіцяв забезпечити прийняття закону про особливості святкування Рош Ха-ШанаСказано 9 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Лише протягом минулої доби співробітники Держприкордонслужби в пунктах пропуску на державному кордоні у 88 випадках оформили 12613 паломників-хасидів. Загалом прикордонники в 193 випадках уже оформили майже 19 тисяч осіб», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прикордонників, найбільше хасиди прибувають до аеропортів «Бориспіль», «Жуляни», «Львів» і «Одеса», а також до пунктів пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

Раніше повідомлялося, що на святкування іудейського нового року Рош Гашана (цьогоріч випадає на 3-4 жовтня) до Умані мають приїхати понад 30 тисяч паломників із 20 країн світу. Більшість із них (до 80%) – громадяни Ізраїлю та США.

Нагадаємо, хасиди почали з'їжджатися до Умані 26 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: