НБУ хоче дозволити платити готівкою зарплати понад 50 тисяч

Читать на русском
У НБУ наголосили, що це уточнення пов'язане з дотриманням вимог законодавства про працю. Відповідну постанову винесено на громадське обговорення.

Національний банк пропонує дозволити виплачувати готівкою зарплати понад 50 тисяч.

Про це повідомляється на сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

Чому насправді падає гривня та яким буде курс до кінця року?Курс валют на міжбанку перевищив 28,5 гривень за долар. Про девальвацію гривні більше знають експерти.

«З огляду на соціальну значимість питань, пов'язаних із оплатою праці, Національний банк пропонує визначити, що гранична сума розрахунків готівкою між суб'єктами господарювання і фізичними особами в розмірі 50 000 гривень, не поширюється на виплати, пов'язані з оплатою праці», - йдеться в повідомленні.

У НБУ наголосили, що це уточнення пов'язане з дотриманням вимог законодавства про працю. Відповідну постанову винесено на громадське обговорення.

Також передбачається можливість оприбуткування готівки в касах відокремлених підрозділів підприємств, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО без ведення касової книги, шляхом подачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО у день надходження готівки. Раніше НБУ вже переписав касові правила для бізнесу.

Крім цього, небанківським фінансовим установам пропонується встановлювати ліміт каси в сумі, необхідній для забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання зобов'язань із виплати сум переказів на першу вимогу одержувача. Йдеться про ті небанківські фінустанови, які отримали ліцензію на переказ коштів у нацвалюті без відкриття рахунків, і, крім операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, здійснюють видачу переказів готівкою.

Раніше Нацбанк підтвердив прогноз щодо інфляції.

Також нагадаємо, що НБУ підвищив облікову ставку до 18% річних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: