НБУ оштрафував один з банків майже на півмільйона гривень

Читать на русском
Національний банк України оштрафував Айбокс банк на 462,4 тис. грн за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Національний банк України оштрафував Айбокс банк на 462,4 тис. грн за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі регулятора, передає Інтерфакс-Україна.

Штраф було накладено на банк за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом за неналежне виконання банком обов'язків з управління ризиками, невиконання банком обов'язки відмовитися від обслуговування клієнта у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу, ненадання НБУ в повному обсязі в установленому порядку, структурі, вигляді на його запит достовірної інформації і документів.

Також в НБУ відзначили, чтр Айбокс банк отримав письмове застереження регулятора за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку, в тому числі клієнтів банку - національних громадських діячів, осіб, пов'язаних з національними публічними діячами, нездійснення обов'язки проводити з урахуванням рекомендацій НБУ в порядку, визначеному для клієнтів високого ризику, первинний фінансовий моніторинг фінансових операцій, учасником або вигодоодержувачем яких є національні громадські діячі, особи, пов'язані з національними публічними діячами, незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Нагадаємо, Альфа-Банк і банк Південний залучили у Національного банку України рефінансування сумарно на 1,3 млрд грн.

Також в Україні продовжили ліквідацію одразу шести банків-банкрутів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: