Радарів не буде: для початку швидкісного контролю на дорогах потрібно затвердити технічні вимоги

Читать на русском
Радари на дорогах не готові вроваджувати в поліції. З'ясувалося, що немає технічних вимог до системи фіксації адміністративних правопорушень. Тобто знову можуть повернутися хабарники.

Запровадження швидкісного контролю на дорогах України можливе після початку роботи системи автофіксації адміністративних правопорушень у сфері гарантування безпеки дорожнього руху.

Про це на запит «Слова і Діла» повідомили в Департаменті патрульної поліції Нацполіції України.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко запевнив, що найближчим часом робота дорожнього контролю повністю перейде в електронну системуСказано 20 січня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Для того, щоб запрацювала система автофіксаціїадмінпорушень, потрібно затвердити Технічні вимоги до системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху Міністерством внутрішніх справ України.

Відповідно до постанови КМУ від 10 листопада 2017 року №833, Міністерство внутрішніх справ мало ще в січні 2018 року затвердити такі технічні вимоги й погодити їх із Держслужбою спеціального зв’язку та захисту інформації.

Нагадаємо, наприкінці липня міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що упродовж тижня на українські дороги повернуться радари.

Раніше ми писали про плюси та мінуси повернення радарів на дороги.

Також, за словами експертів, щоб повернутися до радарів, потрібно вирішити питання сертифікації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: