У поліції відреагували на масштабну ДТП на Дніпровській набережній

Читать на русском
Нацполіція склала два протоколи на водія BMW, який 20 серпня на Дніпровській набережній на повній швидкості врізався в припарковані автомобілі і втік із місця ДТП.
Водій BMW на місці ДТП на Дніпровській набережній в Києві

Нацполіція склала два протоколи на водія BMW, який 20 серпня на Дніпровській набережній на повній швидкості врізався в припарковані автомобілі й утік із місця ДТП.

Його особу встановили, чоловіка доправили до Дніпровського управління поліції, повідомила в коментарі телеканалу «112 Україна» начальник відділу прес-служби Департаменту патрульної поліції Яна Кутова, пише «Слово і Діло».

«Щодо водія складений протокол за статтею 124 (ДТП), статтею 130 (керування в стані сп'яніння), оскільки він мав ознаки алкогольного сп'яніння, а саме запах із рота, почервоніння обличчя, незв'язну мову, статтею 126, часина 4 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки), оскільки цей водій уже відсторонений від керування транспортним засобом. Автомобіль був евакуйований», – зазначила Кутова.

Також у поліції підтвердили, що в ДТП ніхто не постраждав.

Щодо скандалу свідків ДТП із поліцією, то Кутова зазначила, що на одного громадянина також склали протокол. Ще вона заявила, що в поліції немає інформації про погрози травматичним пістолетом з боку нетверезого водія.

«Такої інформації немає. На місці були небайдужі громадяни. Коли вони побачили ДТП, то були трохи напідпитку й почали приставати до водія, хотіли вчинити самосуд. Патрульні, які прибули на виклик, також викликали допоміжні сили. Люди кидалися на водія, тому патрульні посадили його в службовий автомобіль. Люди почали штовхати автомобіль. Один громадянин себе найбільше проявляв – він також був затриманий, і на нього складені адмінматеріали за злісну непокору», – заявила Кутова.

У поліції додали, що за ДТП водію загрожує лише штраф.

«Зараз не затриманий (водій BMW – ред.), адже коли складають адмінматеріали, затримання немає. Рішення ухвалюватиме суд, йому загрожує штраф», – заявила Кутова.

Як повідомлялося, ввечері 20 серпня в Києві на Дніпровській набережній сталася масштабна ДТП за участю чотирьох автомобілів: водій автомобіля BMW на великій швидкості протаранив припарковані на узбіччі автомобілі.

Також нагадаємо, в ніч на понеділок, 20 серпня, в Києві в результаті ДТП за участю мікроавтобуса Mercedes Vito та легковика ВАЗ Lada Priora загинула одна людина, ще вісім – постраждали.

Раніше стали відомі подробиці ДТП за участю поліції в Сумах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: