Які обіцянки мають виконати політики у вересні

Читать на русском

Ми продовжуємо відстежувати, як політики виконують свої обіцянки. Сьогодні зібрали найактуальніші завірення та плани на вересень президента України, членів Кабміну, народних депутатів, мерів обласних центрів та голів ОДА.

Президент України Петро Порошенко рік тому пообіцяв, що в 2018 році щорічний вересневий форум YES «Ялтинська європейська стратегія» проходитиме в Ялті. Звичайно ж, організація та проведення таких заходів не належать до компетенції президента, й на офіційному сайті форуму YES зазначено, що він проводитиметься в Києві. Слід віддати належне політику Порошенку, який вміє давати красиві, масштабні обіцянки, але, на жаль, цього разу намір президента буде провалений.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та очільник Мін'юсту Павло Петренко обіцяли, що з вересня кожна мама новонародженого малюка отримає від держави безкоштовні набори Baby Box зі всім необхідним для немовляти «приданим».

«Тут будуть підгузки, пелюшки, ковдри та інше, загалом на суму приблизно 5 тисяч гривень. Він (подарунковий набір – ред.) справді зроблений з любов’ю», – написав прем'єр у Facebook.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв у 2018 році провести в Ялті форум «Ялтинська європейська стратегія»Сказано 15 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Є надія, що з вересня розпочне свою роботу Державне бюро розслідувань. Принаймні його голова Роман Труба завірив, цього місяця ДБР відкриє перші кримінальні провадження.

Оскільки народні депутати, як старанні школярі, розпочали чергову сесію також у вересні, більшість із них мають можливість виконати не лише передвиборчі обіцянки чотирирічної давнини, але й ті, що накопичились останнім часом. Спікер парламенту Андрій Парубій ще не встиг відкрити засідання Ради, а вже дав нову обіцянку – кожного пленарного тижня ініціювати розгляд одного-двох законопроектів, необхідних для імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Саме у вересні нардеп Юрій Дерев'янко, який заявив, що балотуватиметься в президенти, збирався оприлюднювати на fb-сторінці сайту «Рух нових сил» результати кількості підписів для ініціювання імпічменту чинного президента. В травні нардеп стверджував, що під цим документом підписалися вже 37 депутатів.

Борислав Розенблат ще в грудні минулого року збирався ініціювати виділення з державного бюджету 50 мільйонів гривень для оснащення онкологічного центру та обласної лікарні Житомира. Прийшов час виконувати обіцяне.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич планував із вересня відкрити додаткові 6 груп інклюзивної освіти в дитячих садках та 12 класів інклюзивної освіти у школах. Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко обіцяв, що з нового навчального року в області діятимуть 16 опорних шкіл.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, як працювали міністри Гройсмана в серпні.

Хто активніше за всіх працював у серпні над новими законодавчими ініціативами – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: