Рейтинг відповідальності мажоритарників Миколаївської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Миколаївській області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області всього шість мажоритарників, однак Олександра Лівіка в наш рейтинг ми не включили через незначну кількість обіцянок, у нього їх тільки три.

Очолив рейтинг Андрій Вадатурський, який виконав 67% своїх запевнень. З 49 обіцянок народний депутат провалив тільки одну – підтримувати курс на євроінтеграцію. В кінці грудня Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до деяких законів України про відмову України від здійснення політики позаблоковості», але Вадатурський за нього не голосував.

Друге і третє місце в рейтингу з великим відривом ділять Олександр Жолобецький і Аркадій Корнацький. Вони виконали по 22% своїх обіцянок. Жолобецький реалізував 10 запевнень з 45. Перед виборами він пообіцяв ініціювати скасування пільг чиновників, але поки нічого для цього не зробив. Не впорався депутат з обіцянкою домогтися поновлення віку виходу на пенсію жінкам в 55 років. У минулому році Жолобецький підтримав пенсійну реформу, яка зниження пенсійного віку не передбачає, а збільшує показник трудового стажу для виходу на пенсію.

Корнацький виконав чотири обіцянки з 18. Перед виборами парламентарій обіцяв домогтися перекриття офшорів. Але поки навіть не підтримав проект постанови «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави».

Також він обіцяв підтримати законопроект про неможливість звільнення під заставу за корупційні злочини. Ініціатива була внесена в парламент в кінці січня 2015 року, але ще в сесійній залі не розглядалася.

17% обіцянок виконав Борис Козир, йому вдалося реалізувати п'ять запевнень з 29. Перед виборами Козир хотів розробити механізми відкликання нардепів, які не виконують своїх обіцянок, але ніякої законодавчої ініціативи не зареєстрував, і обіцянку провалив.

Аутсайдером рейтингу став Артем Іллюк, якому вдалося виконати тільки 11% своїх обіцянок (дві з 18). У минулому році Іллюк пообіцяв, що в разі перевиборів мера Миколаєва буде балотуватися на цю посаду. Але перевибори поки не призначали.

Докладніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: