Суд визначився з датою розгляду скарги ЦПК у справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
У столичному Апеляційному суді визначилися з датою розгляду скарги громадських активістів у справі рюкзаків Авакова.

Суд призначив на 10 вересня розгляд апеляції громадської організації «Центр протидії корупції» на рішення судді повернути їхню скаргу у справі «рюкзаків Авакова».

Про це йдеться на сайті Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією суду, засідання відбудеться 10 вересня о 12:30. Також автоматичний розподіл справ сформував колегію з розгляду апеляції ЦПК, до якої увійшли такі судді: Оксана Павленко (доповідач), Микола Ященко та Ірина Сілкова.

Як відомо, слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва Вадим Сенін повернув скаргу ЦПК на постанову прокурора САП Василя Кричуна про закриття підозр сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю. На думку Сеніна, ця скарга непідсудна Солом'янському райсуду Києва, оскільки оскаржується рішення прокурора САП, яка входить до структури Генеральної прокуратури з територіальною юрисдикцією в Печерському районі.

Свою думку суддя обґрунтовує листом Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. У цьому листі нібито наголошується на тому, що слідчий суддя здійснює судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, в межах територіальної юрисдикції якого розташований орган досудового розслідування.

Водночас САП не є органом досудового розслідування. Натомість у цьому провадженні органом досудового розслідування є НАБУ, розташоване в Солом'янському районі. Отже, скаргу ЦПК має розглядати саме Солом'янський райсуд Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: