ГПУ дозволили розслідувати справу проти Азарова

Читать на русском
Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Його підозрюють у співучасті розкрадання скрапленого газу на 2,2 мільярда гривень.

Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Азаров проситься на допит у справі ЯнуковичаКолишній прем'єр-міністр України Микола Азаров пояснив свою відсутність на суді у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича переслідуванням своєї персони на території України з політичних мотивів.

«Отримали вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо М. Азарова, який підозрюється в заволодінні в співучасті з іншими учасниками злочинної організації В. Януковича зрідженим газом загальною вартістю близько 2,2 мільярда гривень. Найближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його направлення до суду», – повідомив Луценко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

У коментарі до свого повідомлення Луценко зазначив: «Саме Азаров провів рішення, яке відкрило шлях безконтрольному шахрайству Курченка і Ко».

Пізніше прес-служба Генпрокуратури уточнила, що слідчий суддя Печерського райсуду Києва 3 вересня задовольнив клопотання групи прокурорів департаменту міжнародно-правового співробітництва й надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Азаров підозрюється в заволодінні з іншими учасниками злочинної організації Януковича зрідженим газом на суму 2,2 млрд грн, що належить ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта».

Після формування матеріалів провадження та виконання з підозрюваним вимог ст. 290 КПК України планується скерування справи щодо нього до суду для розгляду по суті.

Зазначимо, на суді в справі про держзраду Януковича звинувачення вимагало для нього 15 років позбавлення волі. Суд також надав захисту Януковича місяць для підготовки до дебатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: