Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Труба обіцяє, що у вересні 2018 року ДБР відкриє перші кримінальні провадження

20 грудня 2017 року голова Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що у вересні 2018 року будуть відкриті перші кримінальні провадження. «У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань відкриє перші кримінальні провадження», – заявив голова ДБР (відео 4:33).
Не виконано
Сказано 20 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/YsUruZ83qAc?t=4m33s
  • https://lb.ua/news/2018/08/31/406390_roman_truba_ya_gotoviy_budyakih.html
  • https://dbr.gov.ua/news/rtruba-dbr-zapracyue-v-comu-roci

Результат

Станом на кінець серпня 2018 року, за інформацією голови ДБР, одна з комісій з формування центрального апарату обрала 180 переможців, з яких 50 вже призначено на посади. Залишилося провести лише спецперевірку для слідчих. І впродовж місяця центральний апарат може розпочати роботу, повідомив Роман Труба. Варто зазначити, усього конкурси було оголошено на 701 посаду.

До територіальних управлінь ДБР, це 455 посад, вже обрано 63 переможця конкурсів на керівні посади. З вересня конкурсна комісія розпочне співбесіди з кандидатами на посади слідчих, які триватимуть близько місяця. Після цього голова ДБР зобов’язаний провести кожному з претендентів ще спеціальну перевірку. Пояснюючи такий процес Роман Труба додав, що в такому темпі в кінці жовтня він зможе запустити роботу ДБР як повноцінного правоохоронного органу.

19 вересня стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкриє перші провадження після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади. За словами керівника правоохоронного органу, це буде зроблено у листопаді 2018 року.

ВИСНОВОК: запустити роботу Державного бюро розслідувань як правоохоронного органу планується в жовтні-листопаді 2018 року.