Азарова та інших чиновників Януковича чекають на допиті

Читать на русском
На допит викликають екс-голову МВС Віталія Захарченка, екс-главу АП Андрія Клюєва, колишнього керівника СБУ Олександра Якименка, екс-міністрів оборони та закордонних справ Павла Лебедєва та Леоніда Кожару.

Суд у справі про держзраду Віктора Януковича хоче допитати низку високопоставлених чиновників часів його президентства, зокрема екс-прем'єра Миколу Азарова.

Відповідне рішення ухвалив Оболонський суд Києва сьогодні, 14 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

Суд над Януковичем: технології Путіна у справі про держзраду та цілі КремляСправа зі звинуваченням Віктора Януковича в зраді триває, на допиті як свідки вже побували Яценюк та Аваков. У планах – допит самого підсудного, який подав позов щодо визнання подій 2014 року держпереворотом.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання захисту. Зокрема, допитати планують екс-голову МВС Віталія Захарченка, екс-главу АП Андрія Клюєва, колишнього керівника СБУ Олександра Якименка, екс-міністрів оборони та закордонних справ Павла Лебедєва та Леоніда Кожару відповідно. Крім цього, планується допит низки «жителів Криму».

При цьому суд відмовився задовольняти клопотання щодо допиту низки іноземних політиків, дипломатів та європейських чиновників.

Відзначимо, більшість вищевказаних екс-чиновників наразі перебувають за межами України.

Нагадаємо, в справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в Оболонському районному суді Києва наступного тижня планують допитати президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: