Суд дозволив ГПУ проводити заочне розслідування проти Азарова

Читать на русском
Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення спеціального розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення спеціального розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу ГПУ.

Суд є – користі немає: які шанси поставити крапку в справі про держзраду та покарати ЯнуковичаПолітичний експерт оцінив продовження розгляду справи про держзраду проти екс-президента Віктора Януковича.

«Суд дав дозвіл на спеціальне розслідування», – сказали в ГПУ.

При цьому в Генпрокуратурі нагадали, що Микола Азаров підозрюється в привласненні та розтраті державного майна.

Азаров підозрюється по ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу, уточнюють «Українські новини» з посиланням на рішення судді Христини Гладун від 14 липня 2017 року.

Зокрема, 12 жовтня 2010 року Азаров, перебуваючи на посаді глави уряду, підписав розпорядження Кабінету міністрів «Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком».

У зв'язку з цим Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 мільйонів гривень, що сприяло необґрунтованим витратам державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Раніше нардеп Антон Геращенко розповів, навіщо Янукович затягує судову справу.

Нагадаємо, суд у справі про держзраду Януковича перенесено на 3 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: