Азаров проситься на допит у справі Януковича

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров пояснив свою відсутність на суді у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича переслідуванням своєї персони на території України з політичних мотивів.

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров просить допитати його в судовому засіданні у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича шляхом відеоконференції з Москви.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві Азарова від 17 березня, яке опублікував в Facebook адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Чому з деяких чиновників часів Януковича вже знімають санкції?Посли країн ЄС повідомили, що виключили зі списку санкцій Лукаш і Клюєва. Чому з деяких чиновників екс-режиму знімають санкції, розповіли експерти.

Він зазначив, що заява була передана стороні захисту в суботу під час особистої зустрічі.

У заяві Азаров підтверджує свою готовність дати свідчення в суді, зазначивши, що він був притягнутий до процесу як свідок захисту з ініціативи Сердюка.

«Прошу: забезпечити проведення мого допиту як свідка у кримінальному провадженні №1 КП/756/237/18 у порядку міжнародної правової допомоги шляхом відеоконференції з уповноваженого суду міста Москви», - йдеться в заяві.

Азаров заявив, що не може прибути безпосередньо в Оболонський райсуд Києва у зв'язку з переслідуванням його на території України з політичних мотивів, «яке було організовано вищими посадовими особами України».

Він стверджує, що регулярно отримує погрози і вважає, що в Україні існує небезпека для його життя.

Азаров також відмовився повідомити суду адресу свого фактичного проживання на території РФ із міркувань безпеки.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяв, що вже в поточному році почнуться заочні судові процеси над колишніми високопоставленими чиновниками часів президентства Віктора Януковича, в тому числі і Миколою Азаровим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: