Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у липні

Читать на русском

У липні «найбалакучішим» серед політиків виявився міністр інфраструктури Володимир Омелян – він дав 21 обіцянку, багато з яких пов'язані з посиленням безпеки на дорогах, а також транспортною інфраструктурою. Вперше за довгий час змінилися лідери за обіцянками у Верховній Раді – минулого місяця більше за всіх запевнень дали Олексій Гончаренко та Ірина Геращенко. Серед представників місцевої влади найщедрішими на обіцянки були Андрій Садовий та Валентин Резніченко.

Омелян пообіцяв, що із січня наступного року близько 12 тисяч кілометрів територіальних доріг будуть передані на баланс областей. «123 тисячі кілометрів доріг передано на обласний рівень, 47 тисяч залишилося в «Укравтодору». З 1 січня 2019 року другий етап – ми передамо ще близько 12 тисяч кілометрів на баланс областей», – заявив міністр. Також він пообіцяв встановити комплекс зважування в русі WiM у трьох областях – Миколаївській, Одеській та Херсонській.

З 28 вересня, за словами Омеляна, з Києва буде запущений потяг «чотирьох столиць» (Рига-Вільнюс-Мінськ-Київ). Крім того, міністр пообіцяв, що на сайті відомства щомісяця оновлюватиметься рейтинг авіакомпаній. «Кожен громадянин, туроператор, турагентство зможуть побачити якісну аналітику – з якою частотою виконується рейс, наскільки часто є запізнення», – зазначив Омелян. Перший рейтинг за червень з'явився на сайті 12 липня.

Ремонт доріг чи реформа держслужби: що більше турбує Гройсмана як прем'єраГройсман дав найбільше обіцянок про ремонт доріг та розвиток економіки. Але краще впорався з інноваціями та реформою держслужби. Причому основна частина запевнень прем'єра прозвучала з його вуст у перший рік каденції.

Також Омелян дав чергову обіцянку щодо української авіакомпанії SkyUp: заявив, що вона почне здійснювати регулярні внутрішні рейси із серпня. Хоча раніше говорив, що з липня.

Народний депутат Олексій Гончаренко вже думає про наступні парламентські вибори й пообіцяв балотуватися від «Блоку Петра Порошенка». «Збираюся далі йти на наступні парламентські вибори, сподіваюся, що буде змінена виборча система на відкриті регіональні списки. Якщо брати сьогоднішнє законодавство, то це вирішуватиме з'їзд партії БПП, від якої й планую йти», – заявив він. Також Гончаренко обіцяв голосувати за законопроект про зняття недоторканності в депутатській і президентській редакціях.

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко пообіцяла внести до Ради законодавчу ініціативу щодо застосування зброї в ООС та з гуманітарного громадського розмінування. Иакож нардеп пообіцяла домагатись ухвалення законопроекту про соціальні гарантії для політв'язнів. «Я вам гарантую, що в перші дні вересня планують вирішити це питання», – підкреслила вона.

Мер Львова Андрій Садовий дав минулого місяця 11 обіцянок. Зокрема, запевнив, що цього року відкриє MakerSpace (науково-технічну лабораторію) на проспекті Червоної Калини. «Розповім про плани на цей рік. Ми плануємо цього року відкрити сенсотеку на Самчука, іннотеку на Городецькій, MakerSpace на Червоної Калини», – заявив він.

П'ять обіцянок дав голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко. Вони стосувалися реконструкції шкіл, амбулаторій та ремонту доріг.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, на нашому порталі ви можете прочитати інтерв'ю з головою Мінінфраструктури Володимиром Омеляном.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: