Кличко відзвітував про готовність Києва до початку нового навчального року

Читать на русском
Як пояснив Кличко, в школі встановлено сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення - теплові насоси, які значно економічніші в порівнянні зі звичайними опалювальними системами.

3 вересня в столиці відкриють найпершу в Україні енергоефективну і «розумну» школу.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує відкрити дві школи у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми побудували і реконструювали за ці роки 7 шкіл. Одна з них - №334 у Дарницькому районі. Це найсучасніша і найкраща школа України, де буде вчитися 1,5 тисячі дітей. 3-го вересня ми будемо відкривати цю школу», - сказав Кличко.

Так, за словами міського голови, школа - нова. У ній створені умови для комфортного навчання дітей. Разом із тим, будівля оснащена сучасними технологіями - вона є енергоефективною і «розумною».

Як пояснив Кличко, в школі встановлено сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення - теплові насоси, які значно економічніші в порівнянні зі звичайними опалювальними системами, адже для своєї роботи використовують тепло землі і електроенергію. Також у школі працює система «розумний будинок», є відеоспостереження.

Він нагадав, що восени 2018 року в столичні школи підуть 34 тисячі першокласників. Діти навчатимуться вже за концепцією «Нової української школи», яка передбачає навчання дітей в цікавій інтерактивній формі.

Міський голова зазначив, що в 2018 році на освіту з міського бюджету було виділено 13 млрд грн, що майже на 2,7 млрд грн більше ніж у 2017 році. За чотири роки було побудовано або реконструйовано 19 дитячих садків і 7 шкіл.

«Ми системно підходимо до питань освіти. Адже найважливішими інвестиціями є інвестиції в наших дітей», - підсумував він.

Раніше у Супрун висловилися проти проведення шкільних лінійок.

Також в МОЗ повідомили про нові санітарні норми для шкіл.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: